Aukje Doornbos Berndt Kodden Annemarieke de Haan Hein Schumacher Roy Jakobs Drs. Pim Berendsen Ir. Véronique Pauwels-van Doorne Prof. Dr. Olaf Sleijpen Chris Tap
Young Captain AwardYoung Bilderberg Conferentie
De Award: een uniek jaarprogramma

haakje "De award geeft een enorme impuls aan je persoonlijke en zakelijke groei." Zo verwoordde Roy Jakobs (Royal Philips Electronics), Young Captain of the Year 2011, het effect van de Award. Zijn voorganger Pim Berendsen (TNT Post) zei in korte tijd een interessant nieuw netwerk te hebben opgebouwd. Aanmoediging en toegang: die combinatie maakt de Young Captain Award tot een uniek concept.

De overhandiging van de Award door de minister van Economische Zaken, is de start van een jaar met nieuwe contacten op hoog niveau, inspirerende ervaringen en volop kansen voor profilering in zakelijke en wetenschappelijke kring. Een uniek jaarprogramma, dat de carrière verbreedt en in een stroomversnelling brengt. Voor de Young Captain opent het vele deuren, en dat op een relatief vroeg moment in diens loopbaan.

Het jaarprogramma ligt in grote lijnen vast. De Young Captain bepaalt in overleg met de stichting zelf de nadere invulling en timing van de onderdelen.
De gevleugelde sandaal van Hermes
Een krachtige sculptuur van Chris Tap
Een krachtige sculptuur van Chris Tap

Als symbool voor zijn ambitie ontvangt de winnaar 'De gevleugelde sandaal van Hermes'. De Amsterdamse beeldhouwer Chris Tap maakte de sculptuur. De sandaal is het toonbeeld van iemand die tot grote hoogte stijgt. Tap vormde de voet en de vleugel met uiterste precisie. De voet straalt een enorme kracht uit. Lees meer »

Toen Tap in 2005 werd gevraagd een sculptuur te maken voor de Young Captain Award, legde hij direct de associatie met de Griekse God Hermes. Als god van de koophandel is hij slim, communicatief en kan hij anderen overtuigen. Beeldend kunstenaar Chris Tap, geboren in Amsterdam, maakt furore met zijn levensgrote beelden van wilde dieren en mensen. De kracht, sierlijkheid en de indringende blik in de ogen van roofdieren imponeren hem, maar ook de bouw van het menselijk lichaam. Zo maakte hij een prachtige sculptuur van de handen van zijn vader, van wie hij het beeldhouwen leerde. Met hem werkte hij samen in Artis. Daar maakte hij zijn eerste roofdieren op ware grootte. Niet toevallig is de naam van de dierentuin ook het credo van Chris Tap: Natura Artis Magistra,de natuur is de leermeester van de kunst. www.christap.eu
Jaarprogramma winnaar Young Captain Award
 • Deelname als speciale gast aan een handelsmissie van de Minister van Economische Zaken of de Minister van Buitenlandse Handel. De keuze wordt in onderling overleg gemaakt.
 • Deelname aan het New Board Program van Nyenrode Business Universiteit.
 • Persoonlijke coaching door een van de partners van de Stichting Young Captain
 • Individuele media- en communicatietraining door de CEO van Hill+Knowlton .
 • Publiciteit in de media van de Telegraaf Media Groep in de vorm van journalistieke aandacht en een eigen column in de Telegraaf online.
 • Opening van de beurshandel door het luiden van de gong, bij NYSE Euronext op Beursplein 5 Amsterdam, daags na de uitreiking van de Award.
 • Gast tijdens de jaarlijkse prestigieuze conferentie van KPMG/Unisys in Saint Paul de Vence.
 • Een concert voor eigen onderneming door een veelbelovend jong pianotalent vanuit de Young Pianist Foundation.
 • Gastcollege over zakelijk leiderschap voor MBA-studenten aan het Johan Cruyff Institute en lid van de Dragons Den als beoordelaar van afstudeerprojecten.
 • Introducties op netwerkbijeenkomsten van vooraanstaand zakelijk niveau.
 • Lid Jury Young Captain Award voor de komende verkiezing.
 • Lid van het Young Captain Award Alumni netwerk.
 • Individuele ontmoetingen met en binnen het netwerk van de partners van het initiatief.