Jurering

Een deskundige en ervaren jury onder voorzitterschap van Cees ’t Hart beoordeelt de voorgedragen kandidaten aan de hand van door de jury vastgestelde beoordelingscriteria. De jurering kent diverse fases en leidt uiteindelijk tot de verkiezing van de winnaar.

Jury 2018

Jury2018

Relevante jurydata

15-07-2019  Uiterlijke aanmelding van kandidaten
05-08-2019 Uiterlijke datum inzenden cv's en motivatie
18-09-2019 Eerste jury ronde en nominatie finalisten, Hotel The Garden te Amsterdam
10-10-2019 Finale & diner; jury interviews met drie finalisten, Hotel The Garden te Amsterdam
25-11-2019 Feestelijke bekendmaking winnaar Young Captain 2019, Locatie wordt later bekend gemaakt

Young Captains Program

29-08 & 30-08-2019 Young Captains Program – tweedaags kennis- en belevingsprogramma aangeboden aan alle kandidaten voorgedragen voor de Young Captain Award 2019 in Hotel De Bilderberg en the House of Influence te Oosterbeek.

Juryleden

Cees ' t Hart
linkedin

Cees ' t Hart
Voorzitter jury
CEO Carlsberg Group en Commissaris KLM

Rob Fijneman
linkedin

Rob Fijneman
Bestuur KPMG N.V, verantwoordelijk voor Advisory & HR en professor IT Auditing Tilburg University en Tias School of Business and Society.

David Pappie
linkedin

David Pappie
Directeur Topsectoren & Industriebeleid, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Prof dr. Philip Hans Franses
linkedin

Prof dr. Philip Hans Franses
Professor Applied Econometrics, Professor Marketing Research at Erasmus School of Economics

Frans Blom
linkedin

Frans Blom
Chairman BCG The Netherlands


Marjan Oudeman
linkedin

Marjan Oudeman
(tot 1 juli j.l.) Voorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Utrecht.

Daphne de Kluis
linkedin

Daphne de Kluis
CEO Commercial Banking ABN AMRO en lid van het Executive Committee.

Corinne Vigreux
linkedin

Corinne Vigreux
co-founder of TomTom and Managing Director of the consumer business. o.m. voorzitter van de Conseiller du Commerce extérieur de la France (CCEF) . en lid van de Raad van Toezicht van de Franse Kamer van Koophandel

Rogier Smeets
linkedin

Rogier Smeets
Young Captain 2018,
General Manager SW & CEE – Upfield

15 juli 2019

Sluitingstermijn nominatie kandidaten

Nomineren kan direct online via deze website. De kandidaten die zijn aangemeld moeten voor 15 juli een uitgebreid curriculum vitae en letter of recommendation insturen. Op basis van deze documenten selecteert de jury maximaal tien kandidaten.

nomineer nu

18 september 2019

Eerste gespreksronde

Met alle kandidaten op de 'long list' houdt de jury intensieve gesprekken. De jury wordt daarvoor opgedeeld in twee groepen. Beide groepen juryleden hebben een onderhoud van ongeveer een uur met de kandidaten. In de gesprekken vraagt de jury stevig door over onder meer hun ambities en prestaties, morele vraagstukken rondom leiderschap, Europese economische vraagstukken, visie op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en de rol van de onderneming in internationaal maatschappelijk en economisch perspectief. Aan het eind van de dag komt de volledige jury bij elkaar om drie finalisten te kiezen. De jury motiveert haar keuze in een juryrapport. Alle kandidaten worden persoonlijk op de hoogte gesteld door een van de juryleden, over de uitslag en motieven voor de keuze of afwijzing. Daarbij krijgen ze ook feedback over hun optreden.

10 oktober 2019

Bekendmaking finalisten aan de pers

De namen van de finalisten worden bekendgemaakt in een persbericht. Daarin licht de jury haar motieven voor de keuze toe. Dagblad De Telegraaf schenkt hier traditioneel uitgebreid aandacht aan.

10 oktober 2019

Tweede en laatste gespreksronde, finalistendiner

Voor deze gespreksronde schrijven de drie finalisten een essay over enkele van tevoren vastgesteld vraagstukken, thema's of stellingen. De onderwerpen zijn ontleend aan de actualiteit en wisselen dus jaarlijks. Het essay is de input voor een gesprek van ca. 2 uur met de voltallige jury. De afgelopen jaren gingen de gesprekken onder meer over vergrijzing, opkomende markten, wereldvoedselproductie en Europese economische politiek. Deze sessie heeft het karakter van een debat op niveau, zodat de kandidaat de kans heeft zich optimaal te profileren. Gedurende de dag worden gefilmde portretten van de kandidaten gemaakt, die later op de website van de Young Captain Award worden gepubliceerd. Na afloop van de sessies kiest de jury de nieuwe Young Captain. De uitslag blijft geheim, ook voor de finalisten, tot de uitreiking van de Award.

De partners van de Young Captain Award bieden de drie finalisten en de juryleden traditiegetrouw een diner aan in restaurant de Kromme Dissel.

25 november 2019

Uitreiking Young Captain Award 2019

De winnaar wordt bekend gemaakt en de Award uitgereikt tijdens een feestelijk diner in aanwezigheid van ca 130 zakelijk leiders uit het bedrijfsleven in Nederland.

De jury over de Young Captain Award