Koningspaar heeft bont gezelschap te eten

Koningspaar heeft bont gezelschap te eten

11 april 2017

Winnaar van de Young Captain Award 2016, Maarten Meijs, Managing Director Talpa Global (op de foto staand 2e van rechts), was op 10 april j.l. op uitnodiging van het Koningspaar gast aan tafel tijdens hun traditionele uitblinkerlunch 2017 op paleis Noordeinde.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in paleis Noordeinde met een uitgelezen gezelschap van 27 Nederlanders geluncht. Filmmaker Paul Verhoeven, zwemmer Jesse Puts, zanger Gerard Joling, radiomaker Tineke de Nooij maar ook de wereldkampioenen rolstoeldansen Alex en Jacqueline Glijn waren onder de gasten voor de zogenoemde 'uitblinkers' lunch.

Het was de 25ste keer dat het koningspaar dit etentje organiseerde voor landgenoten die op een of andere manier in de prijzen waren gevallen of een onderscheiding hadden gekregen in kunst & cultuur, media & journalistiek, wetenschap, sport of bedrijfsleven. Puts bijvoorbeeld kreeg de invitatie omdat hij wereldkampioen kortebaanzwemmen is geworden, en Joling mocht aanschuiven vanwege zijn 'Lifetime Achievement Award'.

In het bonte gezelschap bevonden zich ook turnster Sanne Wevers als sportvrouw van het jaar, Zilveren Camera-winnares Cigdem Yuksel en de winnaars van de Spinoza premie, de hoogleraren Wilhelm Huck en Bart van Wees.

Bron: De Telegraaf »